2 Şubat 2014 Pazar

HASANPAŞA KÖFTESİ

Malzemeler:

  • Yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Püresi için:

  • 4-5 orta boy haşlanmış patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

 Yapılışı:
 
      Bir kabın içine kıymayı koyun. Bayat ekmekleri elinizde ufalayın, kuru soğanı rendeleyin. Yumurta, karabiber, kimyon, tuzu ekleyerek yoğurun. Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparınız, çanak şekli veriniz. Yağlanmış tepsiye köfteleri diziniz.


Tepsiye dizdiğimiz köfteleri 180°(derece) fırında 15 dakika pişiriniz. Haşlanmış patates, süt, tereyağı ve tuzu karıştırıp püre haline getiriniz. Fırından çıkardığımız köftelerin ortasına püreyi koyunuz. Domates salçası ve bir su bardağı su ile karıştırın ve bu karışımı tepsinin içine dökün. Tekrar fırına verin.


Sosu kaynamaya başlayınca ve patates pürelerinin üzeri kızarınca fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi koyunuz. Tekrar fırına koyunuz. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder