10 Şubat 2014 Pazartesi

PATATESLİ SÜRPRİZ TOPLAR

Malzemeler:

  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • 250 gr. kuşbaşı tavuk
  • 1 adet salçalık biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:

    Patates rendelenip, tuz ve karabiber eklenerek püre haline getirilir. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavuk etleri yağ ile sotelenir. İçine ince kıyılmış biber ilave edilip, karıştırılır. Patates püresinden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde yuvarlanıp ortası açılır. İçine tavuk sote konulup, kapatılır, yuvarlanıp servis tabağına dizilir. Üzerine bolca ince kıyılmış maydanoz serpilip, sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder