5 Şubat 2014 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 250 gr. mantar
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı su veya et suyu (bir tablet et suyu)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı:

    Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın. Sıvıyağla kavurun. Kavrulan soğanlara iki yemek kaşığı unu ilave edin. Un kokusu gidene kadar kavurun ve suyu ekleyin. Mantarları doğrayın. Su kaynamaya başlayınca doğranmış olan mantarları ilave edin. Mantarlar pişince tuz, karabiber ve sütü ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder