12 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığı)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Kurabiyeyi bulamak için:
  • Mısır gevreği
  • 1 kutu nutella veya sarelle
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

    Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, pudra şekerini karıştırın. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ekleyerek yoğurun. Kıvamına göre un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz kadar parçalar kopararak oval şekil verin. 170 derece fırında pişirin. Nutella veya sarelleyi iki yemek kaşığı sıvı yağı ile benmari usulü eritin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri çikolataya bulayın. Sonra mısır gevreği ile kaplayıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder