10 Şubat 2014 Pazartesi

KIŞ ÇORBASI


Malzemeler:
  • 200 gr. ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kereviz
  • 200 gr. brokoli
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 su bardağı krema 
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tane tavuk bulyon (et suyu)
  • Tuz
Yapılışı:

    Sebzeleri yıkayıp, küçük küçük doğrayıp sekiz bardak suda haşlayın. Haşlanmış sebzeleri sudan çıkararak bir bardak sebze suyu ile blendırdan geçirip püre haline getirin. Kalan sebze suyunu tencereye alıp içine ince bulguru ve tavuk bulyonu atın. Ocakta 10 dk pişirin. Sebze püresini ekleyip 10-15 dk daha pişirin. Kremayı ve tuzu ilave edin. Çorbayı ocaktan alın, küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirerek dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder