9 Şubat 2014 Pazar

İÇ PİLAV


Malzemeler:

  • 250 gr. kuzu veya dana ciğer (tavuk ciğeri de olabilir)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber, tuz
Yapılışı:

     Sıvıyağda fıstıkları kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Kuru soğan ve fıstıkları beraber kavurduktan sonra küçük kesilmiş ciğerleri de ilave edip kavurun. Sonra tuzlu suda beklettiğimiz pirinci süzerek ilave edin. Üzerine kuş üzümü ilave ettikten sonra suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca yenibahar, karabiber ve tuz ekleyip ocağın altını kısın. Pirinç suyunu çekip pişince ocağın altını kapatıp demlenmesi için bekleyin. Sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder