22 Şubat 2014 Cumartesi

AYVA TATLISI


Malzemeler:

  • 4 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kabuk tarçın
  • 7-8 tane karanfil
  • 1 su bardağı su
  • Kaymak
  • Öğütülmüş antep fıstığı
Yapılışı:

    Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün. Ortadaki sert kısmı çıkarın. Bir tencereye ayvaları çukur kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Ayva çekirdeklerini çıkarın ve tencerenin içine atın. Karanfil ve tarçın  de tencereye koyun. Toz şekeri ayvaların ortalarına dökün. Suyunu da koyduktan sonra ocakta pişirin. Ayvalar yumuşayıp pişince ocağı kapatın. Soğumaya bırakın. Ayvalar soğuyunca bir servis tabağına alın. Ortasına kaymak koyun. Öğütülmüş antep fıstığı ile süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder