5 Şubat 2014 Çarşamba

ISPANAKLI MANTARLI TART


Malzemeler:
  • 125 gr. margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için:
  • 200 gr. yıkanmış, doğranmış ıspanak
  • 200 gr. sotelenmiş mantar
  • 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Beşamel sos 
Beşamel Sos:
  • 2 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Az miktar tuz
Yapılışı:

      Un, yumurta, margarin, tuz, kabartma tozu karıştırılıp bir hamur yapılır. Hamur tart kalıbına yayılır. Üzerine çatal batırılıp 175°(derece) de hafif pembeleşene kadar fırında pişirilir. Ispanak ve mantar beşamel sos ile karıştırılır. Sonra tavuklar ilave edilir. Pişen tart hamuru üzerine hazırlanan karışım yayılır. Tekrar fırına verilir. Fırından çıkmadan kaşar rendesi serpilir. Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarılır.

Beşamel Sos Yapılışı:

      Tereyağ ve sıvıyağ bir tencereye konulur. Tereyağı eriyince un ilave edilerek kavrulur. Sonra süt ve tuz ilave edilerek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder