12 Şubat 2014 Çarşamba

3-2-1 PONÇİK


Malzemeler:
  • 3 tane kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber
Bulamak için:
  • 2 su bardağı galeta unu
Yapılışı:

    Bir kaba yoğurt sıvıyağ, tuz, kabartma tuzu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Soğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya koyun, sıvıyağ ile kavurun. Sonra kıymayı ilave edin. İyice kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyin. Ocağı kapatın. Cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru bezelere ayırın. Poğaça gibi açın. İç malzemesinden koyup kapatın. Elinizle oval bir şekil verin. Galeta ununa bulayın. 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder