11 Şubat 2014 Salı

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 500 gr. ıspanak
  • 250 gr. peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
Sosu için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
Üzeri için:
  •  Sos için verilen malzemeye ek olarak iki yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın.
  • Susam, çörek otu
Yapılışı:

    Ispanakları yıkayıp doğrayın. Bir kuru soğanı rendeleyin. Peynir ve karabiberi de ekleyerek iç harcı hazırlayın. Eğer büyük gül böreği istiyorsanız yufkayı dörde bölerek de kullanabilirsiniz. Biz daha küçük gül böreği hazırladık bunun için bir yufkayı altıya böldük. Bir parçasını hazırladığımız sostan sürerek ıspanaklı harcı geniş kısmına koyup uzun şerit halinde sardın, dolayarak gül şekli verdin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaparak fırın tepsisine koyun. Üzerine sos için verilen malzemeye yoğurt da ekleyerek karıştırın ve sürün. Susam ve çörek otu serpin,180 derece fırında pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder