3 Şubat 2014 Pazartesi

İSLİM KEBABI

Malzemeler:

  • 5 adet uzun ve büyük patlıcan
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 dilim bayat ekmek
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3 orta boy domates
  • 2-3 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya 3 kaşık domates suyu
  • Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:

    Kıymayı bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin. Bayat ekmeği eliniz ile ufalayın. Tuz, karabiber, kimyonu ekleyerek yoğurun. Patlıcanları uzunlamasına dört dilim halinde kesin. Patlıcanları tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bekletin sonra kağıt havlu ile kurulayarak kızgın yağda kızartın. Yoğurduğunuz kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yassı şekil verin. İki uzun patlıcan dilimini yağlanmış tepsiye çapraz şekilde yerleştirin ve orta kısmına köfteyi koyun.


Bohça gibi köftenin üstünü kapatın.


Yuvarlak dilimde kesilmiş olan domatesleri üstüne koyun. Sonra sivri biberleri uzunlamasına kestikten sonra ortadan ikiye bölüp domateslerin üzerine bir kürdan ile tutturun. Diğer patlıcanları da aynı şekilde yapıp tepsiye diziniz. Domates salçası, tuz, su, bir miktar sıvıyağ ile bir karışım hazırlayıp tepsinin içine dökün.


180°(derece) fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder