Malzemeler:
- 1 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
- 1 adet küçük boy kabak
- 50 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı salça
- 1 tutam taze fesleğen
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Su
- Tuz
Tencereye yağ konularak eritilir. Piyaz şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek pembeleşene kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış havucu ilave ederek 5 dakika kavurun. Daha sonra diğer sebzeleri de küp şeklinde doğrayıp ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Mercimek, küp doğranmış domates ve salça ilave edilerek 3-4 dakika daha sotelenir. Su ilave edilip ağır ateşte pişirin. Son olarak tuz, maydanoz, fesleğen, nane katılarak bir taşım kaynatıp ocağı söndürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder