11 Şubat 2014 Salı

SARAY ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Su
  • Tuz
Yapılışı:

    Tencereye yağ konularak eritilir. Piyaz şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek pembeleşene kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış havucu ilave ederek 5 dakika kavurun. Daha sonra diğer sebzeleri de küp şeklinde doğrayıp ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Mercimek, küp doğranmış domates ve salça ilave edilerek 3-4 dakika daha sotelenir. Su ilave edilip ağır ateşte pişirin. Son olarak tuz, maydanoz, fesleğen, nane katılarak bir taşım kaynatıp ocağı söndürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder