16 Şubat 2014 Pazar

KREMALI KADAYIF TATLISI


Malzemeler:
  • 400 gr kadayıf 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kreması için:
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

    Kadayıfları düz bir zemine koyarak kurutun. Kuruyunca ufak parçalara ayırın. Büyükçe bir tavaya kadayıfı, cevizi, şekeri ve yağı koyup pembe renk alana kadar kavurun. Kavurduktan sonra soğuması için bırakın. Bir tencereye sütü, şekeri, un, nişasta ve margarini koyup karıştırın. Ocakta pişirin. Ocaktan indirmeden önce bir paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Pişen kremayı 5 dk mikserle çırpın. Dikdörtgen borcama soğuyan kadayıfın yarısını koyup yayın. Üzerine soğuttuğunuz kremanın tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine yayın. Buzdolabına koyun.(Bir gün önceden hazırlarsanız daha iyi olur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder