16 Şubat 2014 Pazar

YOĞURTLU KARNIBAHAR KIZARTMASI

Malzemeler:
  • Yarım karnıbahar
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (isteğe göre arttırılabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı:

   Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp, haşlayın. Bir kasede yumurtayı, unu, maden suyunu pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Haşlamış olduğunuz karnıbaharları yumurtalı bulamaca batırıp kızgın yağda kızartın. Ayrı bir kasede yoğurda sarımsak rendeleyin. Tuzunu da ilave edin, karıştırın. Kızarttığınız karnıbaharların üzerine yoğurt döküp kırmızı pul biber serperek servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder