12 Şubat 2014 Çarşamba

FIRINDA ŞEHRİYE

Malzemeler:

  • 1 paket arpa şehriye
  • 100 gr. tereyağı
  • 3 adet tavuk but
  • 1 paket kremalı mantar çorbası
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:

    Tencereye tereyağını koyup eritin. Arpa şehriyeyi ilave ederek karamel rengi olacak şekilde kavurun. Su ilave edin. Suyunu çekince pilav gibi demlendirin. Bir borcama dökün. Tavukları suda haşlayın. Pilavın üzerine haşlanmış olan tavuğu didikleyin. Tavukların üzerine kremalı mantar çorbasını üç su ardağı süt ile pişirin ve dökün. En üstüne iki su bardağı kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder