21 Şubat 2014 Cuma

HAVUÇLU SÜTLÜ TATLI



Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Havuç püresi için:
  • Yarım kg havuç
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

     Yumurta ve şekeri çırpın. Sonra sıvıyağ, süt, vanilya, kakao ilave edilip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın. Bir borcama koyup 170 derece fırında pişirin. Krema için verilmiş olan bütün malzemeleri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta havuçları rendeleyin. Bir su bardağı su ile haşlayın sonra blendırdan geçirip püre haline getirin. Pürenin içine su ile açılmış nişastayı, toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Tadını kontrol edip şekerini fazlalaştırabilirsiniz. Pişen kekin üzerine ılınmış beyaz kremayı yayın. Kremanın üzerine de hazırladığınız havuçlu pudingi yayın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 2-3 saat dolapta dinlendirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder