10 Şubat 2014 Pazartesi

PORTAKALLI KEREVİZ

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy kereviz
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet havuç (parmak kalınlığında)
  • 2 adet portakal suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
  
    Kerevizler soyulup ortaları oyacak ile oyulur. Havuç soyulur, kerevizlerin oyulan kısımlarına havuç yerleştirilir. Kerevizler bir parmak kalınlığında dilimlenir. Yemeklik doğranmış kuru soğanlar sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Kerevizler ilave edilip, bir iki kez çevirilir. Portakal suyu ve limon suyu üzerine gezdirilir. Üzerine şeker ve tuz eklenip kerevizler yumuşayınca kadar pişirilir. Gerekirse sıcak su eklenebilir.
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder