10 Şubat 2014 Pazartesi

PATATESLİ HAVUÇLU ÇANAKLAR


Malzemeler:
  • 2 adet havuç
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 5-6 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Kırmızı biber, karabiber, tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

     Haşlanmış patatesleri rendeleyin. İçine ince kıyılmış dereotunu, limon suyunu, tuz, karabiber koyup yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları yuvarlayarak çanak şekli verin. Havuçları rendeleyin, sıvıyağda soteleyin. Çanak şekli verdiğiniz patateslerin ortasına pişirdiğiniz havucu koyun. Yoğurtla dövülmüş sarımsağı ve tuzu karıştırın. Havucun üzerine koyun. Üzerine kırmızı pul biber dökün ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder