5 Şubat 2014 Çarşamba

MENGEN KEBABI



Malzemeler:
  • 400  gr. kuzu kuşbaşı
  • 300  gr. tavuk kuşbaşı
  • 200 gr. mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı konserve bezelye
  • Yarım paket krema
  • Karabiber, tuz

Yapılışı:

     Kuzu kuşbaşıyı bir tencereye koyun. Suyunu çekip kavrulana kadar pişirin sonra tavuk kuşbaşıyı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave ederek kavurun. Mantar ve biberleri de doğrayıp ilave edin. Bütün malzemeleri 3-4 dakika daha kavurun. Domates, kekik, karabiber, tuz ilave edip 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Etler pişince ocağı kapatın. Yarım paket krema ilave edip karıştırın. Pişen etleri fırına dayanıklı bir kaba alın. Bezelyeyi etin üzerine yayın, rendelenmiş kaşarı da serpip 180°(derece) fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder