23 Şubat 2014 Pazar

KIYMALI PAZI SARMASI

Malzemeler:

  • 200 gr. kıyma
  • 2 demet pazı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 10 dal maydanoz
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal nane
  • Yarım limon suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:

    Bir tencereye suyu koyup kaynatın. Pazıların sap kısmını kesip kaynamış suya batırın ve çok fazla tutmadan çıkarın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kıymayı ilave edin. Maydanoz, dereotu ve naneyi de doğrayın. Sarımsağı da minik minik doğrayın. Pirinci yıkayıp ilave edin. Sıvıyağ, domates salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşatmış olduğunuz pazının orta damar kısmını sert olduğu için bıçağın sapıyla ezin ve iç harcı koyarak sarın. Tencerenin dibine pazıların sap kısmını yıkayarak koyun. Üzerine sarmış olduğunuz pazıları yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su koyun. Ayrıca üzerine tuz ilave ettikten sonra ocakta pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder