10 Şubat 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE


Malzemeler:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 150 gr. fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şurubu için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

     Bir kap içerisine yumuşak margarin, toz, şeker, irmik, yumurta konulup elle karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık batırılır. 170 derece fırında pişirilir.
Şurubu için:  Şekere 4 su bardağı su konulur ve kaynatılır. İndirmeye yakın limon suyu ilave edilip 1-2 taşım kaynatılır. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine dökülür. (Şurup soğuk, kurabiyeler sıcak olacak.) Tatlı şurubu çekip soğuyunca servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder