10 Şubat 2014 Pazartesi

HAZIR YUFKADAN MİDYE BÖREĞİ

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr. peynir
  • Karabiber
Yufka için sos:

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
Üzeri  için:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam, çörek otu
Yapılışı:

     Ispanakları yıkayıp doğrayın. Kuru soğanı rendeleyin. Peynir ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir yufkayı dörde bölün. Bir parçasına süt, sıvıyağ, yumurta karışımı, yaptığınız sostan bir kaşık dökerek üzerine yayın. Yufkayı üst ve alt ucundan ortaya doğru büzün. Büzdüğünüz kısım bozulmayacak şekilde kalacak ve iki sivri ucu aşağıya doğru katlayarak birleştirin. Alt uca hazırlamış olduğunuz ıspanaklı içi koyun ve sarın. Bütün yufkaları aynı şekilde yapın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta, sıvıyağ, yoğurt karışımını sürün. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede pişirin.

NOT:

  • İç harcı olarak istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder