5 Şubat 2014 Çarşamba

NOHUTLU PAZI ÇORBASI


Malzemeler:

  • 1 demet pazı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 demet kıyılmış dereotu
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 7 bardak et suyu veya su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

    Pazı yapraklarını iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Et suyunu bir tencereye koyun. Pazı, maydanoz, dereotu, pirinç, nohut, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynatın. Sebzeler yumuşayınca ateşin altını kısın. Çorbanın pişmesine yakın yoğurda bir kaşık un ve yumurta sarısını ilave edip çırpın, karıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Tereyağını bir tavada kızdırın, pul biber ilave edin. Tereyağını çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder