Malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 çay bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
- 2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber
- 7-8 adet salatalık turşu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 10-12 dal maydanoz
- 10-12 dal dereotu
- 1 adet limon suyu
- Tuz
Buğday ayıklanıp, yıkanarak akşamdan ıslatılır. Buğdayların üzerine çıkacak kadar su ilave edilip pişirilir. Közlenip, soyulmuş biberler yarım halka şeklinde doğranır. Turşular,maydanoz ve dereotu doğranır. Derin bir kaba haşlanmış buğday, biber, turşu, maydanoz, dereotu, mısır, bezelye, limon suyu,yağ ve tuz konup karıştırılır, servis edilir.
NOT:
- İsteğe göre haşlanmış, küp doğranmış tavuk eti ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder