12 Şubat 2014 Çarşamba

BAYRAM KURABİYESİ

Malzemeler:
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5-6 adet incir
  • 5-6 adet hurma
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre ceviz
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:

    Margarini, suyu, sıvıyağı, irmiği karıştırın. İçine un ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yassı şekilde açın. Elmaları küçük küçük doğrayın. İncir ve hurmayı da aynı şekilde doğrayın. Üzüm, tarçın, ceviz ve şekeri ekleyerek iç harcını hazırlayın. Yassı şeklide açtığınız hamurun ortasına iç malzemeyi koyup yuvarlayın. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca biraz ılınması için bekleyin. Sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder