19 Şubat 2014 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN ELMALI STRUDEL


Malzemeler:

  • 8 baklava yufkası
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4-5 orta boy elma
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
Aralarına sürmek için:

  • 100 gr. tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Yapılışı:

     Elmaları küçük küçük doğrayın. Bir çay bardağı toz şekeri ilave edin. Ocakta elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. İndirmeye yakın kuru üzümü, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın. Ocağı kapatın. Tarçın, ceviz ve galeta ununu ilave edip karıştırın. Terayağını eritin. Baklava yufkasının dört tanesini ayırın. Bir tanesini alın. Erittiğiniz tereyağından bir iki kaşık dökün ve fırçayla yayın. Üzerine toz şekeri serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyun. Birinci yufkaya yaptığınız işlemi ikinci, üçüncü ve dördüncü yufkaya da yapın. Soğuttuğunuz elmalı harcın yarısını yufkanın ucuna koyup rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Diğer dört yufkaya da aynı işlemi yapın. Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağdan fırça ile sürün. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca soğutun. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder