5 Şubat 2014 Çarşamba

İMAM SARIĞI PASTASI

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:

  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kenarlarını bulamak için hindistan cevizi
Yapılışı:

     Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip kek hamurunu döküp yaydırın. 170°(derece) fırında pişirin. Kek pişince fırından alın. Soğuması için bekletin. Kek soğuduktan sonra su bardağının ağzı ile keki kesin.
    Krema için verilen malzemeyi bir tencereye koyup karıştırın, sonra ocakta pişirin. Krema pişince soğutun. Soğuyunca kestiğimiz kekin üzerine bir kaşık kremadan koyun ve yayın. Diğer bir kek parçasını üzerine kapatın. Kekin yanlarını krema ile buladıktan sonra hindistan cevizi ile kaplayın. Diğer kekleri de aynı şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerine bir kaşık koyup kenarına taşırmadan yayın. 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder