10 Şubat 2014 Pazartesi

BOL LİMONLU TART

Malzemeler:

Tabanı için:

  • 200 gr. sade bisküvi veya burçak bisküvi
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:

  • 3/4 su bardağı limon suyu
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı krema 
  • 5 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:

    Tabanı için bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekin. Ardından tereyağı ve sütü ilave edip karışım bir araya gelmeye başlayana kadar rondoda karıştırın. 24 cm.lik  kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında dinlendirin. Üzeri için verilen bütün malzemeyi güzelce çırpın. Bisküvili hamurun üzerine çırptığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 150 dercedeki fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

NOT:

  • Bir gün önceden pişirmenizi tavsiye ederim.
  • Tartı fırına atınca bir kaba su koyup fırının içine koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder