6 Mart 2015 Cuma

EV YAPIMI SİMİT


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya (40 gr )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı susam
  • Aldığı kadar un (ben 7 su bardağı kullandım)
Yapılışı:
      Bir yoğurma kabına süt, su, maya ve şekeri koyup maya eriyene kadar karıştırın. Tuzu ve sıvı yağı da ilave edin. Unu yavaş yavaş ilave edip sert bir hamur yapın. Hamuru 15-20 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin. Bezelediğiniz iki hamuru alın rulo şeklinde uzun şerit yapın. İki hamuru birbirine dolayıp yuvarlayın simit şekli verin. Bir tabağa pekmezi ve suyu koyup karıştırın. Başka bir tabağa susamı koyun. Yaptığınız simidi önce pekmezli suya sonra susama bulayıp fırın tepsisine koyun. Hamurlar bitene kadar bu işlemi yapın. Simitlerin ortasına mayalanırken birleşmemesi için su bardağını koyun.  20 dakika tepside mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder