29 Mart 2015 Pazar

DANİMARKA ÇÖREĞİ


Malzemeler:
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta(sarısı üzerine akı içine)
  • Yarım paket(40 gr) yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 su bardağı un (ben 4,5 su bardağı kullandım)
İç Malzemesi:
  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki margarin veye tereyağı, sıvı yağı, toz şekeri, yumurta akını, mayayı, suyu ve sütü koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin. Bezeleri uzunlamasına açın hazırladığınız iç harçtan koyup rulo yapın. Ay şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. İç malzemesini hazırlamak için elmaları soyup rendeleyin. 1 su bardağı şekerle suyunu çekene kadar pişirin. Üzümleri yumuşayana kadar suda haşlayın. Elmaların içine üzümleri, cevizi, hindistan cevizi  ve tarçını koyup karıştırın. Çörekler fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder