7 Mart 2015 Cumartesi

MANTARLI KIYMALI LAZANYA


Malzemeler:
  • 1  paket lazanya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 7-8 adet mantar
  • 2-3 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr. kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sosu İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

       Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulunca havuçları ilave edin. Sonra mantar ve sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam edin. Domates ve salçayı ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı kadar su ilave edip harcı biraz pişirin. Kıymalı harç suyunu çekince ocağın altını kapatın. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyun, tereyeğ eriyince unu ilave edin ve un kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü ilave edip karıştırın. Sos muhallebi kıvamına gelince tuz ve karabiberini atıp karıştırın, ocağın altını kapatın. Cam fırın kabını yağlayın ve beşamel sostan koyun. Bir miktar kıymalı harçtan koyup üzerine lazanya yapraklarından birer adet yerleştirin. Lazanyanın üzerine tekrar beşamel sos sosun üzerine kıymalı harç ve bir tutam kadar rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar lazanya yaprağı koyun. Bu işlemi lazanyalar 5-6 kat olana kadar tekrar edin. En üste koyduğunuz lazanyanın üzerine sadece beşamel sos döküp rendelenmiş kaşar rendesi serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder