29 Mart 2015 Pazar

PANCARLI BULGUR SALATASI


Malzemeler:
  • 2 adet kırmızı pancar
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 6 adet salatalık turşusu
  • 5 adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Sosu İçin:
  • 2 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

      Pancarları soyup, rendeleyin. Rendelenmiş pancarları 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup ocağa koyun, kaynatın. Pancarlar yumuşayınca içine bulguru ilave edin. Bulgurla beraber kaynamaya başlayınca bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Bulgurla pancar karışımını soğumaya bırakın. Bir kabın içine salatalık turşusunu küp küp doğrayın. Taze soğanı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. İri dövülmüş cevizi, pancarlı bulguru da ilave edip karıştırın. Bir kasenin içine limon suyunu, nar ekşisini, zeytin yağını, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Bulgur salatasının üzerine hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder