15 Mart 2015 Pazar

KAZANDİBİ


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
Yapılışı:

    6 bardak süt, 3 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve şekerle bir tencereye koyup pişirin. Muhallebi pişince 600 gr.lık dikdörtgen alüminyum tepsiye 1 yemek kaşığı muhallebiden kenarlardan başlayarak koyup spatula ile düzleştirerek yakın. Bütün tepsiye aynı şekilde yapıp tüm tepsinin altını yakın. Tereyağı tepsinin tamamına sürün. Sonra toz şekeri serpin. 1 fincan sütü, vanilyayı kalan muhallebiye koyup mikserle çırpın ve tepsiye dökün. Tepsiyi ocağa koyup muhallebi cızırdamaya başlayınca ocaktan alın. Su konulmuş tepsiye kazandibini koyup soğutun. Soğuyunca buzdolabına koyun bir gün sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder