22 Mart 2015 Pazar

ISPANAK ÇORBASI


Malzemeler:
  • 500 gr ıspanağın yaprakları
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tel veya arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  •  Sıvı yağ
  • 6 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
   
     Ispanak yapraklarını ince ince kıyın. Sıvı yağı tencereye koyun ve soğanın birini ince yemeklik doğrayıp kavurun. Sarımsakları da ince kıyın, soğana sarımsak ve ıspanak yapraklarını ilave edip kavurun. Et suyunu ilave edip pişirin. Küçük bir tavada şehriyeleri kavurun. Şehriyeleri tavanın içinden alın ve şehriyeleri kavurduğunuz yağın içine kuru soğanı minik minik doğrayıp kavurun. Soğanlar kavrulunca kuru nane ve pul biberi ilave edip ocağı kapatın.  Kavrulan şehriyeleri çorbaya ilave edin. Ayrı bir kasede yoğurdu biraz su ile inceltin. 1 yemek kaşığı un ve yumurta sarısını koyup çırpın. Çorbayı ocaktan almadan evvel yoğurtlu karışımı karıştırarak dökün, biraz kaynayınca ocağı kapatın. Çorbayı kaselere koyup soğanlı naneli sostan üzerine döküp servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder