15 Mart 2015 Pazar

PÜRELİ DANA ROSTO


Malzemeler:
  • 750 gr. dana rosto
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Eti bağlamak için pamuklu ip
Püresi İçin: 
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gr tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 
Domates Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik
  •  Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

      Eti pamuklu iple sararak bağlayın. Bir tencereye tereyağı koyun eti mühürleyin. Et mühürlenince 5 su bardağı suyu, defne yapraklarını, tane karabiberi, havuç ve soğanı koyup suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Bu sırada et pişerken patates püresini hazırlayın. Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin. Bir tencereye patatesi koyun. Sütü, kaşar peyniri rendesini, tuz ve karabiberi koyup karıştırarak pişirin. Et suyunu çekince tencereden alıp dilimleyin. Tavaya tereyağı koyup kızdırın ve dilimlenmiş etleri kızartın. Bir servis tabağının altına patates püresinden koyun üzerine eti koyun, etin üzerine domates sosu döküp servis edin. Domates sos için cezvenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, kekik, karabiber ve tuz koyup karıştırın. 1 çay bardağı kadar su koyup kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder