Malzemeler:
- 1 su bardağı badem(100 gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1 paket küçük krema veya 2-3 yemek kaşığı süt kaymağı
- Beyaz karabiber
- Tuz
Bademlerin kabuklarını soymak için bir tencereye su koyun. Bademleri içine koyup ocakta 5 dakika kaynatın. Bademler soğuyunca kabuklarından çıkarın. Bademlerin yarım çay bardağı kadarını bir tavada kavurun. Diğer bademleri robottan çekin. Kavrulan bademleri de robottan çekin. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Robottan geçirdiğiniz bademleri de ekleyip unla biraz çevirin ve su ile sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca beyaz karabiberi, kaymağı ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder