26 Mart 2015 Perşembe

BADEM ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı badem(100 gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket küçük krema veya 2-3 yemek kaşığı süt kaymağı
  • Beyaz karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

     Bademlerin kabuklarını soymak için bir tencereye su koyun. Bademleri içine koyup ocakta 5 dakika kaynatın. Bademler soğuyunca kabuklarından çıkarın. Bademlerin yarım çay bardağı kadarını bir tavada kavurun. Diğer bademleri robottan çekin. Kavrulan bademleri de robottan çekin. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Robottan geçirdiğiniz bademleri de ekleyip unla biraz çevirin ve su ile sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca beyaz  karabiberi, kaymağı ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder