21 Mart 2015 Cumartesi

TEL KADAYIF MANTISI


Malzemeler:
  • 300 gr. kıyma
  • 250 gr. taze tel kadayıf
  • 2 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Nane
  • Pul biber
  • Kekik
Yapılışı:

     Kıymayı bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin ve kıymaya ilave edin. Galeta ununu, baharatları, yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Köfteleri fındık büyüklüğünde yapın ve yumurtanın akına bulayın sonra kadayıfa sarıp yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin tuz ilave edip karıştırın. Sosu için tereyağı küçük bir tavada eritin, sıvı yağı ekleyip kızdırın, ocağı kapatıp baharatları ekleyin ve karıştırın. Kadayıflı mantı fırından çıkınca tabağınıza alın. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra sosu dökün. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder