15 Mart 2015 Pazar

TAVUKLU TERBİYELİ KEREVİZ


Malzemeler:
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tavuk göğsü
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • Kereviz yaprağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:

     Kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Limonlu su hazırlayıp içine kerevizleri koyun. Tavukları kuşbaşı doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı koyun soğanları ilave edip kavurun. Soğanlar pembeleşince tavukları ilave edip kavurun. Sarımsakları temizleyip ortadan ikiye bölüp tavuklarla beraber soteleyin. Tavuklar da kavrulunca kerevizleri ilave edin biraz çevirdikten sonra 1,5 su bardağı kadar su ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Kerevizler pişince yarım limon suyu ve yumurtanın sarısını çırpın kaynayan kerevize karıştırarak dökün. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Üzerine ince kıyılmış kereviz yapraklarını serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder