19 Mart 2015 Perşembe

KIYMALI GİRİT KABAĞI DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 kg. girit kabağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 500 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane veya kuru nane
  • 2-3 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
     Girit kabaklarını yıkayın. Baş kısmını kapak olacak şekilde kesin. Kabakların içini oyarak çıkarın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Bir kabın içine kıymayı, yeşillikleri, soğanı, doğranmış domatesi veya salçayı, yıkanmış pirinci, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız iç harcı doldurup kestiğiniz kapakları kapatın ve bir tencereye koyun. Tencerenin içine bir miktar su koyup pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder