26 Mart 2015 Perşembe

ORMAN KEBABI


Malzemeler:
  • 1 kg kuşbaşı et (dana veya kuzu isteğe bağlı)
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  •  Sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

      2 yemek kaşığı tereyağı tencereye koyun ve kızdırın. Etleri ilave edin biraz yağla çevirin ve sirkeyi ilave edin. Etler kendi suyunu çekene kadar pişirin. Et suyunu çekince soğanları yemeklik doğrayıp ilave edin. Sarımsakları da kıyıp koyun. 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyin. Üzerine iri küp doğranmış havuç ve patatesi, bezelyeleri koyun. Yemeği karıştırmayın salçaları koyup suyunu ilave edin ve 20 dakika kadar sebzeleri pişirin. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemeği kapatmadan tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. 10 dakika kadar daha pişirin. İsterseniz pilav ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder