19 Mart 2015 Perşembe

HAVUÇ ÇORBASI


Malzemeler:
  • 3 adet havuç 
  • 2 yemek kaşığı tel veya arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 bardak et veya tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

     Soğanı yemeklik doğrayın. Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir tencereye az miktar sıvı yağ koyup soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca havucu ilave edip beraber kavurun ve 6 su bardağı tavuk suyunu ilave edip, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişince ocağı kapatın ve çorbayı blendırdan geçirin. Şehriyeleri küçük bir tava da kavurun. Başka bir tencereye tereyağı koyup eritin unu koyup kokusu gidene kadar kavurun. Blendırdan geçirdiğiniz çorbayı unun içine karıştırarak dökün. Şehriyeleri ilave edip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Şehriyeler pişince 1 su bardağı sütü, tuzu, karabiber ve pul biber koyup bir taşım kaynatın ocağı kapatın.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder