Malzemeler:
- 2 su bardağı maş fasulyesi
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 5 adet taze soğan
- 6 adet salatalık turşusu
- 2 adet kırmızı biber
- 1 kutu mısır
- 1 adet havuç
- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- 1 çay kasığı karabiber
Maş fasulyesini suda yumuşayana kadar haşlayın. Maş fasulyesi haşlanınca suyunu süzüp soğuması için bir kenara alın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Soğuyan fasulyenin içine yeşillikleri, turşuyu, havucu, kırmızı biberi ve mısırı koyup karıştırın. Sosunu bir kapta karıştırıp fasulyelere ilave edin. Servis tabağına alıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder