21 Mart 2015 Cumartesi

ŞEKER HAMURUYLA KURABİYE KAPLAMA


Malzemeler:
  • 1 paket margarin veye tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • İsteğe bağlı tarçın,zencefil türü baharatlar
  • Bal
  • Çeşitli renklerde şeker hamuru
  • Gıda kalemi
Yapılışı:

     Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarini, şekeri, sıvı yağı, yoğurdu ve vanilyayı koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru hazırlayın. İsterseniz en son baharat koyup yoğura bilirsiniz. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin ve hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla hamuru kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri koyup önceden ısıtılmış fırında 170 derece de üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şeker hamurundan istediğiniz renktekini alın ve elinizde yumuşatıp nişasta serpilmiş zeminde merdaneyle açın ve kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu kesin. Kurabiyelerin üzerine fırçayla bal sürün ve şeker hamurunu üzerine yapıştırın. Gıda kalemiyle üzerine şekiller çizebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder