29 Mart 2015 Pazar

PEYNİRLİ DOMATES VE BİBERLİ POĞAÇA


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı erimiş margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un 
İç Malzemesi:
  • Beyaz peynir
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı:

      Bir yoğurma kabının içine ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Erimiş margarini ve tuzu da ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzeri örtülerek 40 dakika kadar mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın sonra yassılaştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları koyup 15-20 dakika kadar tekrar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Bir parça peyniri, ortadan ikiye bölünmüş çeri domates ve biber yerleştirip kenarlarına susam serpin 200 derece fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder