29 Mart 2015 Pazar

KÜNEFE


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 250 gr kadayıf
  • 200 gr .künefe peyniri (bulamazsanız tuzsuz dil peyniri)
  • 3 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:

      Bir cezveye tereyağı koyup eritin üzerine sıvı yağı ekleyip ocağı kapatın. 250 gr kadayıfın üzerine yağları ve pekmezi koyup elinizle iyice karıştırarak yedirin. Kadayıf yağ ve pekmezle karıştıktan sonra kadayıfları bıçakla ince ince kıyın. Hazırlanan kadayıfları iki eşit parçaya ayırın. Künefe tabağına ayırdığınız kadayıfın bir parçasını eşit şekilde koyun ve elinizle sıkıca bastırın veya içine girebilen bir tabakla bastırarak sıkıştırın. Üzerine peyniri ufalayarak yayın. Kalan diğer kadayıfı da peynirlerin üzerine koyup elinizle bastırarak sıkıştırın. Şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca 12 dakika kaynatın ve ocağı kapatın. Künefeyi kısık ateşte çevire çevire pişirin. Altı pişince tersini çevirip aynı şekilde pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder