22 Mart 2015 Pazar

DOLGULU PASTA


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 6 su bardağı süt
Yapılışı:

     Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sonra sıvı yağı,sütü ekleyip çırpın. Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı eleyin. Elenmiş malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama keki dökün. 160 derece fırında pişirin.

Dolgusu İçin:

     2 paket vanilyalı pudingi 6 su bardağı süt ile pişirin.  Puding pişince soğuması için bir kenara alın. Keki fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kabak oyacağı ile oyuklar açın. Soğumuş kremayı önce oyduğunuz keklerin deliklerine dökün kalanını kekin üzerine dökün ve yayın. Fındığı robottan çekin ve kremanın üzerine serpin. En üstüne ortadan çıkan parçaları rondodan çekip üzerini kaplayın.Buzdolabına koyup ertesi gün servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder