26 Şubat 2015 Perşembe

PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
  • 7-8 dal maydanoz
İçi İçin:
  • 250 gr. beyaz peynir
Yapılışı:

     Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kaba koyup karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu, sıvı yağı, tuzu ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalandırın. Hamur mayalanınca iki parçaya ayırın. Hamuru açın sekiz parçaya ayırın. Geniş kısmına peynir koyup sigara böreği sarar gibi sarın ay şekli verin. İkinci hamura da aynı işlemi yapın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine çörekleri koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.



  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder