23 Şubat 2015 Pazartesi

TENCERE KEBABI


Malzemeler:
  • 1 adet kuzu kol veya but
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 300 gr mantar
    • Tuz
    • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
    • 100 gr tereyağ
    Yapılışı:

           Eti kasaptan aldığınızda iri parçalar halinde parçalatın. Tereyağı koyup eritin. Etleri tencereye koyup yüksek ısıda kızartın. Buna etleri mühürleme denir. Etler mühürlenince üzerini iki parmak geçene kadar sıcak su koyun. Tane karabiberi ve defne yapraklarını da koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Biberleri ortadan uzunlamasına kesip doğrayın ve kavrulan soğanlara ilave edin. Patatesleri soyup yıkayın ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları da temizleyip doğrayın. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine patates ve mantarları ilave edin ve soteleyin. Sarımsakları temizleyip ince kıyın, yemeğe ilave edin. Domates sosunu ve tuzunu da ekleyin. Kaynamakta olan etin suyundan 2 su bardağı kadar alın. Sebzelere ilave edip pişirin. Etler ve sebzeler pişince cam fırın kabına önce sebzeleri koyun sebzelerin üzerine etleri yerleştirin. Etin kalan suyunu da tepsiye dökün. Domates ve biberle süsleyip 180 derece fırında pişirin.



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder