11 Şubat 2015 Çarşamba

ÇATLAK POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket yaş maya (40 gr )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un
İçi İçin:
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

       Bir yoğurma kabının içine sıvı yağı, yoğurdu, oda sıcaklığındaki margarini, mayayı, maden suyunu, şekeri, sirkeyi ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin. Maydanozu ince ince kıyın ve peynirle karıştırın. Hamuru buzdolabından alınca, hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp iç harcını koyup kapatın ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Bütün poğaçalar tamamlanınca tepsiyi buzluğa koyun. Poğaçaları 1 saat kadar derin dondurucuda donması için bekletin. Poğaçalar donunca çıkarın artı şeklinde üzerine çizikler atın ve yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder