26 Şubat 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI CHEESECAKE


Malzemeler:
  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr. tereyağ
Kreması İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 600 gr. labne peyniri
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin:
  • 1 küçük paket krema
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 80 gr. sütlü çikolata
Yapılışı:

     Bisküvileri rondodan çekip un haline getirin. Tereyağı eritip bisküvilerle karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt koyun. Hazırladığınız bisküvileri kalıba koyup kaşıkla bastırarak yayın. Kreması için bir kaba yumurtaları, şekeri, vanilya ve labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvilerin üzerine karışımı döküp 150 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Üzerinin sosu için kremayı küçük bir tencereye koyup kaynatın. Krema kaynayınca ocağı kapatıp içine çikolataları kırıp eritin. Cheesekeki fırından çıkarıp ılınması için bekleyin. Hazırladığınız çikolata sosunu cheesekekin üzerine döküp kalıptan çıkarmadan 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kalıbından çıkarıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder